/
    • Wedstrijdverslag SC LEEUWEN - URMONDIA

SC Leeuwen 6 wedstrijden gespeeld, 0 punten, 2 doelpunten voor en 23 tegen. Urmondia zou dit “varkentje” wel even wassen. Helaas voor Urmondia pakte het echter anders uit.

Gadegeslagen door een groot aantal Urmondiasupporters werd het beginsignaal gegeven.

Zowel voor, als achterhoede lieten het deze regenachtige zondagmiddag regelmatig afweten. Pas in de 20ste minuut het eerste wapenfeit van de Blauwen. Helaas werd de treffer van Stef Pisters wegens buitenspel afgekeurd.

In de 26ste minuut een aanval van Leeuwen. De Urmondia achterhoede was zoek en de geheel vrij staande Gijs Laumen tekende voor de 1-0.

Wakker geschud was het Urmondia dat iets terug deed via Max Faasen. Mooi aangespeeld door Sem Penners rondde Max mooi af, 1-1. Even later had Sem de 2-1 op zijn schoen maar de goede Leeuwenkeeper stopte zijn inzet bekwaam.

Met het idee, “het komt wel goed” werd gezapig verder gevoetbald.

Ruststand 1-1.

Wie gedacht had een gemotiveerd Urmondia elftal te kunnen aanschouwen kwam bedrogen uit. Na 5 minuten lag de bal al op de stip. Een charge van Rens Faasen werd door, de overigens goed fluitende scheidsrechter Heer Waajen, beoordeeld als strafschop waardig. Het was Aymen Benrida die dit buitenkansje wel wist te waarderen en via de handen van Joey de bal in het netje deponeerde, 2-1;

Na het doorvoeren van enkele wissels werd het in de 55ste minuut nog erger. Wederom was onze achterhoede niet attent en zo kon Gijs Laumen zijn tweede treffer laten noteren, 3-1.

Urmondia probeerde wel, maar niets lukte. Het was sc Leeuwen dat het beste van het spel had hetgeen resulteerde in de 4-1, gescoord door, wederom,  Aymen Benrida , 4-1.

De 4-2, gescoord door Sem in de 85ste minuut, kwam te laat om nog op een beter resultaat te hopen. Ergo, een grove actie van onze doelman Joey leverde Leeuwen hun tweede strafschop op. Joey mocht blij zijn dat de scheids zijn actie slechts met geel bestrafte. De strafschop werd door Aymen Benrida onberispelijk benut en hij bracht de eindstand 5-2 op het scorebord.

Een ontluisterende nederlaag voor Urmondia die echter voor aanstaande zondag genoeg moet motiveren om tegen OVCS uit een ander vaatje te tappen en weer voor de overwinning te gaan.

Opstelling Urmondia; Joey Janssen, Dylan Huntjens (Joep Westbroek); Mattie Janssen; Rens Faasen; Dennis Croonen (Jelle Houtvast); Patrick Smeets; Koen Rademakers; Maikel Smeets; Sem Penners; Stef Pisters; Max Faasen (Roy Demandt);