/
  • Wedstrijdverslag SLEKKER BOY’S - URMONDIA

   Op deze zonnige maar koude zondagmiddag stonden twee ploegen in het veld die gingen strijden voor de eerste prijs van het lopende seizoen. De Boy’s moesten winnen om in het bezit te komen van de eerste periodetitel. De Urmondianen hadden genoeg aan een gelijkspel. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie voetbalmiddag maar voor Urmondia liep het niet zoals vooraf gewenst en gehoopt.  Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor Urmondia dat meteen ten aanval trok. In de vijfde minuut zag Maikel Smeets zijn schot net naast de verkeerde kant van de paal gaan. Urmondia bleef de aanval zoeken en het was Stef Pisters die zich los worstelde uit een kluwen schoppende Boy’s en alleen op doelman Sander Wijnen af leek te gaan. Leek, want de overigens goed en niet kinderachtige fluitende arbiter Hertsig, gaf geen voordeel en floot voor een overtreding. De aansluitende vrije trap, genomen door Patrick Smeets, werd een prooi voor de Boy’s doelman Sander Wijnen.

   Hierop volgde de eerste en enige aanval van de Boy’s in de eerste helft. Een geweldig schot van de Boy’s aanvoerder Luuk Verfurth ging via de rechterbovenhoek in het doel. Doelman Rens Fasen was hierbij volstrekt kansloos. Urmondia bleef de aanval zoeken en de kansen regen zich aan een. Een mooie actie tussen Ferry Stassen en Stef Pisters leverde een hoekschop op, waaruit Koen Rademakers rakelings over schoot. Na een half uur spelen de volgende kans voor Urmondia. Goed doorzetten van Stef bracht Sem Penners in stelling maar zijn schot was te zwak om de Boy’s keeper te laten capituleren. Even later weer een goede actie van Sem die Stef vrij voor de doelman zette. Helaas ging zijn schot tegen de paal en kon de terugspringende bal niet meer tussen de palen geplaatst worden. Vlak voor het rustsignaal kreeg Gyan Wilms nog een mooie kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging net over de lat.

   Ruststand: 1-0.

   Direct na de rust liet de Urmondia verdediging zich de bal ontfutselen en gaf de Boy’s de kans om 2-0 te laten aantekenen. Gelukkig stopte Rens het schot van Cas van Havere bekwaam.

   Nadat een kopbal van Sem net naast de verkeerde kant van de paal ging, was het diezelfde Cas die zijn harde schot nu wel in het Urmondia doel zag verdwijnen, 2-0.

   De Urmondianen waren zichtbaar aangeslagen en de meesten geloofden niet meer in een positief resultaat. Toch ging men weer volop in de aanval. Een mooie actie van Ferry had een beter lot verdiend maar de solide Boy’s keeper Sander Wijnen dacht hier anders over en stopte zijn schot. Nu was het de beurt aan Joep Westbroek die zich meer met de aanval ging bemoeien. Zijn strakke voorzet werd door Maikel Smeets ingekopt maar de treffer kwam niet op het scorebord. De bal bleek eerst achter de achterlijn te zijn geweest. Ook een  solo van diezelfde Joep strandde op de uitblinkende Boy’s doelman. Hij was de “man of the match” en had een groot aandeel aan de overwinning van de Boy’s en bezorgde hun de winst van de eerste periode.

   Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hertsig, verlieten de Urmondia spelers, staf en supporters teleurgesteld het veld. Men had zich er  duidelijk meer van voorgesteld, maar het is niet altijd de beste ploeg die wint.

   a.s. donderdag krijgen de mannen reeds de kans om zich te revancheren als de inhaalwedstrijd tegen Sint Joost op het programma staat.

    

   Opstelling Urmondia; Rens Fasen, Joep Westbroek (Joshua Dijks); Mattie Janssen;  Roy Demandt; Ferry Stassen; Gyan Wilms (Mik Smeets); Patrick Smeets; Koen Rademakers; Sem Penners; Maikel Smeets; Stef Pisters;

    

  rfwbs-slide