/
  • Wedstrijdverslag SPORTING SITTARD’13 - URMONDIA

   Na de goede bekerresultaten tegen DBSV (3-0) en Zwart-Wit 19 (4-0) waren de supporters en ook de spelers en technische staf benieuwd hoe het team zich zou manifesteren in de eerste competitiewedstrijd tegen Sporting Sittard’13.

   Aangevuld met enkele ex Fortuna profs, geldt dit team als kanshebber voor de titel, tenminste als we de tips van de “kenners” serieus mogen nemen.

   Urmondia speelde, zoals gewend, op de aanval waarbij de snelheid van Stef Pisters een geducht wapen is. Een snelle uitbraak op links zorgde voor het eerste gevaar voor het Sportingdoel. Het schot van Stef schampte de paal en de bal ging jammer genoeg naast. Even later eenzelfde soort aanval. De zenuwachtige rechtsback van Sporting wilde de bal terugspelen op zijn keeper Dennis Geurts maar deze had zijn doel reeds verlaten waardoor de bal rustig naar het Sportingdoel rolde. Het was Stef die het laatste tikje gaf en Urmondia stond voor: 0-1.

   Lang plezier had Urmondia niet van deze voorsprong. Het was Wendel Meex die, met een ziedend schot, Joey Janssen kansloos liet: 1-1.

   Sporting Sittard ging op zoek naar meer, maar Urmondia gaf geen krimp.

   Ruststand: 1-1.

   Na de rust een fel aanvallend Sporting. De Urmondia achterhoede gaf echter weinig kansen weg en als het al gevaarlijk werd stond er nog altijd Joey die goed stond te keepen. De strijd werd harder maar nooit onsportief. Het was onze Joep die hiervan het slachtoffer werd en  tot drie maal toe het veld moest verlaten wegens blessurebehandelingen. De negentig minuten waren reeds voorbij en iedereen had vrede met een gelijkspel. Gyan Willems dacht hier echter anders over en begon een soloactie richting Sportingdoel.  Zijn mislukt schot werd door keeper Dennis Geurts echter niet geklemd waarna de terugspringende bal door nieuweling Niels Cortenraad koelbloedig in het Sportingdoel werd gedeponeerd, 1-2.

   Het leek erop dat de scheidsrechter Sporting Sittard wel een, overigens terecht, puntje gunde. Hij liet maar doorspelen en al zijn fluitsignalen waren in het voordeel van de thuisclub. Gelukkig bleven de Urmondiaspelers “cool” en konden na ruim 105 minuten de eerste drie punten worden genoteerd.

   Na afloop werd er nog bij sponsor MEDUSA gedineerd en gezongen door de nieuwelingen. Het moet gezegd dat het zingen sommige spelers heel goed afging. Vooral Stan Janssen zorgde voor een “open doekje”.

   Komende zondag de eerste thuiswedstrijd tegen SVM uit Munstergeleen. Na deze wedstrijd kunnen we wellicht zien hoe de krachtsverhoudingen in de 4de klasse C liggen.

    

   Opstelling Urmondia; Joey Janssen, Joep Westbroek; Roy Demandt; Mattie Janssen;  Gyan Willems (Stan Janssen);  Patrick Smeets Mik Smeets; Koen Rademakers; Maikel Smeets (Funs Marx); Bas Greeven (Niels Cortenraad); Stef Pisters; Ferry Stassen.

  rfwbs-slide