/
  • URMONDIA - AMSTENRADE

   Vandaag stond de wedstrijd tussen de twee promovendi  Urmondia en Amstenrade op het programma.

   Met een half uur vertraging werd de aftrap verricht door het spelertje van de week Noud Schepers, voetballend in de JO09 van U.B.C. Met een geweldig mooi schot in de rechter bovenhoek wist hij doelman Bart Knarren van Amstenrade kansloos te laten.       Het was diezelfde Bart die in de tweede minuut van de wedstrijd een knappe reflex had op het vlammende schot van Maikel Smeets.

   Niet veel later was hij echter kansloos op een schot van Koen Rademakers die de 1-0 liet aantekenen.

   Beide ploegen waren gelijkwaardig aan mekaar maar spannende ontwikkelingen deden zich in de eerste helft nagenoeg niet voor.

   Na de rust een ontketend Amstenrade, maar de kansen die ze kregen waren aan hun spitsen niet besteed.

   In de 70ste minuut van de wedstrijd was het Gyan Willems die op avontuur ging maar het was de keeper van Amstenrade, Bart Knarren, zie zijn schot wist te keren.

   In de 80ste minuut twee grote kansen voor Amstenrade, maar weer wisten hun spitsen de bal niet in het Urmondiadoel te plaatsen.

   Direct hierna een solo van Stef Pisters maar zijn schot verdween naast de verkeerde kant van de paal.

   Bij een aanval van Amstenrade was het Joep Westbroek die aan de noodrem moest trekken. De toegekende vrije trap werd door Sid Smeets keihard in de linkerbovenhoek geplaatst, 1-1.

   Joep zette in de daaropvolgende aanval van Amstenrade een tackle in die door arbiter Dhr. Verstappen met rood werd beoordeeld.

   Urmondia probeerde het punt met tien man te koesteren maar het liep anders.

   Vlak voor het einde van de wedstrijd mocht Urmondia nog een hoekschop nemen. Koen Rademakers zette mooi voor en het was het Maikel Smeets die hard inschoot en Urmondia op de valreep alsnog de drie punten en de eerste plaats op de ranglijst bezorgde.

   Alles wat Urmondia een warm hart toedraagt was door het dolle heen. Dit had niemand meer verwacht.

   Sneu voor het sportieve Amstenrade, maar zo is voetbal.

    

   Opstelling Urmondia; Joey Janssen, Joep Westbroek; Roy Demandt; Mattie Janssen;  Ferry Stassen;  Patrick Smeets; Koen Rademakers; Job Cox (  Gyan Willems); Maikel Smeets; Maikel Smeets; Stef Pisters; Bas Greefkens (Robin van de Wal).

    

   Donderdag 9 november staat de inhaalwedstrijd tegen ARGO op het programma en zondag a.s. 12 november de dorpsderby tegen I.V.S.

    

  rfwbs-slide