/
  • Wedstrijdverslag URMONDIA - FC ROERDALEN

   Ofschoon het niet zeker was of de topper tussen de nrs. 1 en 2 wel door zou gaan waren toch de nodige voorbereidingen getroffen.

   Zo was Mario Bocken ingehuurd om life verslag te doen van de wedstrijd. Lagen er nieuwe tenues voor Urmondia 1 klaar in de kleedlokalen en was er een “hotline” gerealiseerd tussen Urmond en Oostenrijk waar coach Dave Bosch zich enkele uren had vrijgemaakt van het personeel van de Fa. Kreuze, om gelegenheidscoaches Robin Kempeners en Daniek Penners, indien nodig, bij te staan.

   Begeleid door een heuse vuurwerkshow betraden beide teams de Urmondia arena en nadat prins Melvin en prinses Britt de aftrap hadden verricht kon getart worden aan, wat achteraf bleek, een echte voetbaltriller.

   Beide teams speelden vol op de aanval waarbij Urmondia het eerst succesvol was. Een goed toegepaste voordeelregel stelde Stef Pisters in de 20ste minuut in staat om de openingstreffer voor zijn rekening te nemen;  1-0.

   Tien minuten later was het Gyan Willems, die een overstapje van Sem Penners, na een prima voorzet van Stef Pisters, wel wist te waarderen en de 2-0 liet aantekenen.

   Vlak voor rust werd het zelfs 3-0. Een goed genomen vrije trap van Koen Rademakers werd, via de rug van een verdediger van FC Roerdalen, door Stef koelbloedig ingekopt.

   Ruststand, 3-0.

   Gezien de ervaringen uit het verleden was de 3-0 voorspong niet geruststellend. Het voorgevoel werd helaas bewaarheid.

   Was het in de 55ste minuut nog Gyan Willems die de kans op 4-0 niet verzilverde, was het vijf minuten later toch raak voor het fel aanvallende FC Roerdalen. Een strafschop, gegeven wegens een handsbal van Roy Demandt, bracht FC Roerdalen terug in de wedstrijd. Via de handen van Joey Janssen tekende Remco Pustjens voor de 3-1.

   Tien minuten later was het Bram Offermans die met een mooie kopbal de 3-2 liet noteren. Hierbij blesseerde doelman Joey zich zodanig dat hij vervangen moest worden door Rens Fasen. Diens plek werd ingenomen door Maikel Smeets.

   Wat iedereen van Urmondia vreesde en FC Roerdalen hoopte, kwam uit. In de 80ste minuut bracht Tycho Wilms de gelijkmaker op het scorebord, 3-3.

   Iedere Urmondiaan hoopte dat deze stand tot het einde toe gehandhaafd zou blijven, behalve echter Maikel Smeets. Middels een fraaie rush, scoorde hij uit een bijna onmogelijke hoek de 4-3.

   Vlak voor tijd veel tumult voor het Urmondia doel. Tycho Wilms dacht de gelijkmaker (4-4) gescoord te hebben. Helaas voor hem en FC Roerdalen maar gelukkig voor Urmondia annuleerde de scheidsrechter, op advies van de Urmondia grensrechter, de treffer en bleef de stand, na een extra tijd van een kwartier, 4-3 voor Urmondia dat met dit resultaat de koppositie van FC Roerdalen over nam.

   Een gelijk spel tegen Slekkerboys, na de carnaval, is voldoende om het eerste prijsje van dit seizoen (periodetitel) te bemachtigen.

    

   Opstelling Urmondia; Joey Janssen (Maikel Smeets), Joep Westbroek; Roy Demandt;  Rens Fasen; Dennis Croonen; Patrick Smeets; Koen Rademakers; Sem Penners; Stef Pisters (Mik Smeets); Gyan Willems ; Ferry Stassen;

    

  rfwbs-slide