/
  • Wedstrijdverslag URMONDIA - H.B.C.’09

   Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de H.B.C. speler Martijn Wijnands ( zoon van oud Urmondiaan Math Wijnands). Hierna was het moment voor het spelertje van de week Tim Theeuwen. Via een magistrale solo wist hij de H.B.C.’09 keeper Sam Heffels te passeren en aldus Urmondia op voorsprong te zetten. Helaas ging de scheidsrechter Dhr. Jaminon hier niet in mee en was de stand bij het begin gewoon 0-0.

   Echter niet voor lang want binnen de 5 minuten kon Joey Janssen reeds de bal uit het net halen. Het was de volledig vrijstaande Rick Oberndorf die de bal uit een strakke voorzet in het Urmondiadoel wist te koppen, 0-1.

   Even later werd Twan Golstein geen strobreed in de weg gelegd en hij deponeerde de bal tussen de benen door van Joey, in het Urmondiadoel. 0-2. Dat was schrikken voor de Urmondia aanhang.

   Even later werd de wedstrijd plotseling stilgelegd. Drinkpauze, blessurebehandeling, scheidsrechter moe?  Niets van dat alles. Er lag een dode rat op het veld. Gelukkig geen Waterrat want de CV kan geen lid missen. Het was Koen Rademakers die het rattenlijkje afvoerde en kon de wedstrijd hervat worden.

   Na dit intermezzo was het Urmondia dat veelvuldig ten aanval trok. Was het eerst Ferry Stassen die een pass van Maikel Smeets via de paal naast schoot, even later werd een doelpunt van Mattie Janssen afgekeurd wegens buitenspel. Even later werd ook een doelpunt van Stef afgekeurd. Toch gaf het spelbeeld op het eind van de eerste helft, vertrouwen voor de tweede helft.

   Ruststand: 0-2.

   Een fel startend Urmondia wist in de 55ste  minuut de achterstand te reduceren. Goed doorzetten van Ferry Stassen bracht Joep Westbroek in scoringspositie en Joep faalde niet, 1-2.

   Tien minuten later was het Mattie Janssen die een vrije trap van Patrick Smeets onhoudbaar in de touwen kopte, 2-2.

   Nog in dezelfde minuut was het Stef Pisters die Urmondia op voorsprong zette, 3-2.

   H.B.C.’09 wilde nog wel maar kansen leverde het hun niet op. Toen Stef in de 80ste minuut de 4-2 liet aantekenen was dit voor hun de genadeslag.

   Urmondia bleef nu de bovenliggende partij en het was Stef Pisters die via een prima pass van Bas Greefkens de eindstand op het scorebord bracht, 5-2.

   Een loep zuivere hattrick die Stef de wedstrijdbal opleverde. Hopelijk is het ballenrek na afloop van de competitie ver leeg en die van Stef ver vol.

   Een prima resultaat van ons vlaggenschip dat volgende week hopelijk een goed vervolg krijgt in de uitwedstrijd tegen sv ARGO.

   Opstelling Urmondia; Joey Janssen, Joep Westbroek; Roy Demandt; Mattie Janssen;  Ferry Stassen;  Patrick Smeets (Joshua Dijks); Koen Rademakers; Niels Cortenraad (Job Cox); Maikel Smeets (Funs Marx); Gyan Willems (Bas Greefkens), Stef Pisters.

    

  rfwbs-slide