/
  • Wedstrijdverslag URMONDIA - SINT JOOST

   Karakter, passie, tomeloze inzet en Rens Fasen houden de 3 punten in Urmond.

   Coach Dave Bosch moet slapeloze nachten hebben gehad om voor deze wedstrijddag een representatief elftal op de been te kunnen brengen. Behalve het ontbreken van vijf basisspelers (Joey, Stef, Dennis, Dylan en Mattie), kampten nog 4 sterkhouders (Joep, Sem, Ferry en Koen) met pijntjes en blessures. Het viertal toonde evenwel voldoende karakter om deze donderdagavond de strijd aan te gaan met het stugge Sint Joost.

   Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Urmondia, met Joshua Dijks en de, uit het talentenplan van de veteranen weggeplukte Roel Wagemans, probeerde toch hun vertrouwde aanvalsspel ten uitvoer te brengen maar het was Sint Joost dat voor de enige spectaculaire aanvalsactie in de eerste helft zorgde. Het was echter gelegenheidsdoelman Rens die hun van scoren afhield.

   Ruststand: 0-0.

   In de tweede helft werden de, met blessures spelende Sem, Koen en Joep vervangen door respectievelijk Marco Croonen, Mattie Janssen en jeugdspeler Mik Smeets.

   In de 65-ste minuut claimde heel Urmondia een strafschop toen Ferry Stassen voor de tweede keer werd neergehaald binnen het strafschopgebied. De kalm leidende scheidsrechter Dhr. Cauberg gaf hier echter geen gehoor aan.

   Even later was het Marco Croonen die de 1-0 op zijn schoen had. Helaas voor hem en Urmondia ging zijn schot rakelings langs de verkeerde kan van de paal.

   Nu was het Sint Joost dat het voortouw nam en dat resulteerde in enkele hachelijke situaties voor het Urmondiadoel. Kwamen de mannen uit Sint Joost al voorbij Joshua en Royke Demandt dan was er altijd nog Rens die deze avond niet te passeren bleek.

   Tegen het einde van de wedstrijd werden de laatste krachten aangeboord om toch nog de overwinning binnen te slepen hetgeen In de 85ste minuut resulteerde in een flitsende aanval over rechts welke opgezet werd door, de met tomeloze inzet spelende,  Gyan Wilms. Zijn strakke voorzet werd achtereenvolgens gemist door Ferry en Maikel Smeets maar niet door Marco Croonen. Hij zorgde voor de niet meer verwachte voorsprong voor Urmondia, 1-0.

   Vlak voor tijd was het Ferry die een mooie voorzet van Mik Smeets op waarde wist in te schatten en koel de 2-0 binnenschoof.

   Na de deceptie van afgelopen zondag tegen Slekker Boy’s nu een vreugde explosie van de blauwwitten en supporters na afloop van de wedstrijd. Misschien iets te geflatteerd maar, gezien de omstandigheden, een verdiende overwinning.

   Komende zondag de uitwedstrijd tegen de mannen uit Einighausen, S.V.E.

    

   Opstelling Urmondia; Rens Fasen, Joep Westbroek (Mattie Janssen); Joshua Dijks; Roel Wagemans;  Roy Demandt; Gyan Wilms; Patrick Smeets; Koen Rademakers (Mik Smeets); Sem Penners (Marco Croonen); Maikel Smeets; Ferry Stassen;

    

  rfwbs-slide