/
  • Wedstrijdverslag URMONDIA - SLEKKER BOY’S

   Vandaag stond de eerste wedstrijd om de tweede plaats op het programma n.l. die tegen Slekker Boy’s.

   Na vijf minuten al de eerste kans voor Urmondia. Het was Stef Pisters die Koen Rademakers een niet te missen kans bood maar helaas werd de bal niet goed geraakt en ging die ver naast het Slekker Boy’s doel. Zou het weer zo’n middag worden? Zeker toen Guus Coonen uit een identieke situatie wel goed richtte en de 0-1 liet aantekenen.

   Het Urmondia antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Een vlammend schot van Sem Penners werd helaas door de lat gekeerd. Direct hierna een gevaarlijke uitbraak van Slekker Boy’s. Gelukkig voor Urmondia wist Royke Demandt de aanval, ten koste van een fiks bloedende linker knie, te onderscheppen.

   In de 20ste minuut was het toch raak voor Urmondia. Het was Sem Penners die, uit een afgeslagen hoekschop, de bal vanaf de rand van de 16 meter in het Boy’s doel wist te plaatsen, 1-1.

   Vlak voor de rust nog een mooie actie van Maikel Smeets maar doelman Sander Wijnen toonde zijn klasse en met een gelijke stand werd de rust in gegaan.

   Direct na de rust een goed genomen vrije trap door Patrick Smeets, maar het was wederom Sander Wijnen die zijn klasse toonde en de bal uit het doel ranselde.

   In de 55ste minuut was het eindelijk raak voor Urmondia. Een subtiel hakje van Stef werd door Sem op waarde ingeschat en de stand was 2-1.

   Na de wissel van Koen voor Mik Smeets was het even later Maikel Smeets die Stef een mooie kans bood. Helaas ging de bal net over het Boy’s doel. Even later, we noteren de 80ste minuut, herhaalde de situatie zich. Nu was het wel raak. Met een subtiel lobje wist Stef doelman Sander Wijnen te verschalken en het was 3-1. Even later een handsbal van een Slekker Boy’s verdediger binnen de 16 meter. De uitstekend fluitende scheidsrechter Dhr. Hoelbeekx kon niks anders doen dan de bal op de stip leggen. Het was Maikel Smeets die de zwak ingeschoten bal gestopt zag door uitblinker Sander Wijnen maar het was Sem die zijn hattrick voltooide en uit de rebound de eindstand bepaalde op 4-1.

   Hij werd hierna voor zijn diensten bedankt en vervangen door jeugdspeler Thomas van Kilsdonk die hiermee zijn debuut maakte in Urmondia 1.  Zijn vader André, topschutter van Urmondia uit de vorige eeuw, glom van trots.

   Vlak voor tijd kon Ferry Stassen alleen op doelman Sander afstormen, maar het was wederom deze klasse keeper die als winnaar uit het duel kwam.

   Volgende week maandag de laatste competitiewedstrijd en wel tegen  kampioen FC Roerdalen. Dit team kreeg slechts een nederlaag te slikken en wel tegen Urmondia. Hopelijk herhaalt Urmondia dit kunststukje en plaatst het team zich voor de finalewedstrijd voor promotie naar de 4de klasse. We duimen er voor.

    

   Opstelling Urmondia; Rens Fasen, Joep Westbroek; Roy Demandt; Mattie Janssen;  Gyan Willems;  Patrick Smeets; Koen Rademakers (Mik Smeets); Maikel Smeets; Sem Penners (Thomas van Kilsdonk); Stef Pisters; Ferry Stassen.

  rfwbs-slide