/
  • Wedstrijdverslag URMONDIA – SPORTING SITTARD’13

   Nadat spelertje van de week Siem Janssen, 8 jaar oud en uitkomend in de JO09 van UBC, de doelman van Sporting Sittard Edwin Geurts kansloos had gelaten was het de beurt aan de prins van de waterratte Rob 2 om de aftrap te verrichten.

   Hierna ontspon zich een wedstrijd met twee aanvallend ingestelde ploegen waarbij Sporting Sittard de meeste kansen afdwong.

   In de 15de minuut moest Joep Westbroek aan de noodrem trekken. Aangezien dit binnen de 16 was betekende dit een strafschop die door Fabio Merola vlekkeloos werd benut, 0-1.

   Vijf minuten later was het Michael Rijna die zijn schot gekeerd zag door de dwarsligger.

   In de 20ste minuut de eerste gevaarlijke actie van Urmondia. Het schot van Stef Pisters ging echter net naast de verkeerde kant van de paal.

   Was er eerst nog een goede redding van doelman Rens Fasen op een schot van Fabio Merola, toen een strakke pass van Gyan Willems, Stef in stelling bracht die niet faalde, 1-1.

   In de 35ste minuut  een mooie aanval opgezet door Gyan en Stef die helaas geen doelpunt opleverde.

   Even later was het wel raak voor Sporting Sittard, Het was wederom Fabio Merola die Rens wist te kloppen, 1-2.

   Ruststand: 1-2.

   Na de rust bleven de gebroeders Smeets achter in he kleedlokaal ten faveure van Ferry Stassen en Job Cox, waardoor meer agressie in het Urmondiateam kwam. Ofschoon Urmondia fel in de aanval was leverde dat echter geen echte kansen op. Het was Sporting dat enkele malen gevaarlijk counterde.

   Een schot van Niels Cortenraad was het enige noemenswaardige wapenfeit na de rust.

   Op basis van de tomeloze inzet van het Urmondia team was een gelijkspel verdiend geweest, maar een stug verdedigend Sporting gaf geen kansen weg, waardoor er geen verandering meer werd aangebracht in de stand.

   Nu eerst carnaval vieren en de draad weer oppakken op zondag 18 februari in de thuiswedstrijd tegen Woander Forest.

    

   Opstelling Urmondia; Rens Fasen, Niels Cortenraad (Funs Marx); Roy Demandt; Robin van de Wal;  Joep Westbroek;  Patrick Smeets (Job Cox); Koen Rademakers; Sem Penners (Florian Emulrahi); 

   Maikel Smeets (Ferry Stassen); Stef Pisters; Gyan Willems.

    

  rfwbs-slide