/
  • Wedstrijdverslag WOANDER FOREST – URMONDIA

   De laatste wedstrijd van het seizoen was “om de keizers baard”. Woander Forest had nog een minieme kans om de derde periode te winnen  maar dan moesten FC R.I.A. en Sporting Sittard verliezen hetgeen beide ploegen niet deden. Urmondia startte zonder de geblesseerden Roy Demandt en Job Cox.

   In de eerste helft zat het venijn in de staart. Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg Urmondia een hoekschop waaruit Stef Pisters en Mattie Janssen niet de bal maar wel elkaars hoofd raakten enwel zodanig dat ze niet meer verder konden spelen en vervangen moesten worden door Joep Westbroek en Gyan Willems.

   Vlak voor het rustsignaal kreeg Woander Forest nog een mooie kans om op voorsprong te komen. Het was echter doelman Joey Janssen die de bal nog net naast het doel kon tikken. Uit de hieruit toegekende hoekschop wist Niels Cortenraad met een uiterste krachtsinspanning de bal van de lijn te halen.

   Ruststand: 0-0.

   In de rust werden Maikel Smeets en Koen Verstappen vervangen door Funs Marx en de 17 jarige Boyd Schepers die hiermee een verdienstelijk debuut maakte voor Urmondia 1.

   In de 55ste minuut strafte Florian Emurlahi bekwaam het gerommel in de Woander achterhoede af en bracht Urmondia op voorsprong, 0-1.

   De thuisploeg schakelde een tandje bij en schroomde hierbij niet de nodige mankracht in te zetten. Tot driemaal toe werd doelman Joey hardhandig aangevallen binnen het 5 metergebied waardoor hij 20 minuten voor tijd geblesseerd het veld moest ruimen.

   Veldspeler Patrick Smeets kreeg de ondankbare taak om de keepershandschoenen van Joey aan te trekken en te proberen de 0-1 stand over de streep te trekken. Helaas lukte dat niet. Het was Coen Cremers die twee maal doeltreffend uithaalde en zodoende Woander Forest aan de overwinning hielp.

   Jammer van deze onnodige nederlaag maar we mogen best trots zijn op de geleverde prestaties als promovendus in de 4de klasse.

   De complimenten hiervoor zijn op zijn plaats voor de spelers alsook voor de technische staf.

   Opstelling Urmondia; Joey Janssen (Ferry Stassen);  Bas Greefkens;  Robin van de Wal; Mattie Janssen (Joep Westbroek); Niels Cortenraad: Sem Penners: Patrick Smeets;  Maikel Smeets (Funs Marx); Koen Rademakers (Boy Schepers); Stef Pisters (Gyan Willems); Florian Emurlahi;

    

  rfwbs-slide